Kalaa pitäisi ravitsemussuositusten mukaan syödä vähintään kerran viikossa. Totuus on, että eipä raski näillä kalan kilohinnoilla!

Toisekseen, juuri mistään ei saa enää kokonaista kalaa, jonka voisi itse fileoida. Kalafileet on hinnoiteltu samalla ryöstömenetelmällä kuin naudan sisäfilepihvit. Ainoa edullsempi kala on silakka, mutta senkin saaminen pyyntituoreena vaatii pidemmän hankintareissun kuin lähikauppa. Inasenkin vanhentunut silakka ei maistu hyvältä. Ole tässä sitten ekologinen!

Kuhaa Homburgin tapaan on kuitenkin herkullinen tapa valmistaa kalafileistä ateria. Uunissa kalan pinta rapeutuu mukavasti, mutta ei tarvitse kärsiä paistetun kalan odööreistä. Ohje on alunperin laadisttu hauelle, joka on kuivaa kuin fan.

Tarvitaan siis neljä kuhafilettä (n. 500 g), kaksi kananmunan keltuaista, 25+25 grammaa voita, noin teelusikallinen suolaa, 1½ dl juustoraastetta ja saman verran korppujauhoja sekä noin 2 dl kuohukermaa.

Laita uuni kuumenemaan 225 C. Sekoita keskenään keltuaiset ja sulatettu 25 g voita, lisää suola seokseeen. Sivele seoksella kalafileet. Sekoita keskenään juustoraaste ja korppujauhot. Pyöritä keltuaisseoksella sivellyt kalafileet korppujauho-juustoraaste-seoksessa ja nosta fileet voideltuun uunivuokaan.

Vuole loppu 25 g voita paistoksen pinnalle. Nosta vuoka uuniin ja kypsennä noin 30 minuuttia. Paistamisen puolivälissä liruttele vuokaan kuohukerma. Tarjolle tuotaessa leikkaa kalafileille tilliä (ei ole lainkaan välttämätöntä).

Keitetyt perunat ja herneet sekä raikas salaatti sopivat kumppaneiksi Homburgin kalalle. Valkoviini kyytipoikana ei ole hassumpi ratkaisu.

Levollista lauantaita!

Yksi kommentti artikkeliin ”Kuhaa Homburgin tapaan

  1. Päivitysilmoitus: Naistenviikko

Comments are now closed.