Ja tässä sitten vinkki viikonlopuksi: punaviinin tai vaikkapa portviinin kumppaniksi sopiva sinihomejuustopiirakka. Leipaisin sen eiliseksi iltapalaksi, ja oli kyllä suunmyötäistä! Ohje on jälleen Victoria Lindbergin Matplatsen-blogista. Muokkasin sitä vähäsen…

SINIHOMEJUUSTOPIIRAKKA

Piirakkapohja:

3 1/2 dl vehnäjauhoja
½ dl emmental-juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
n. ½ tl suolaa
150 g voita
2 rkl vettä

Sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään. Nypi huoneenlämpöinen voi kuiviin aineisiin. Kun seos on tasaisen murumaista, lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna vetäytyä jääkaapissa, kunnes uuni on lämmennyt 225 C.

Laita irtopohjavuoan pohjan ja reunuksen avulla leivinpaperi vuokaan. Painele taikina vuoan pohjalle ja nosta siitä noin kahden senttimetrin reuna. Kypsennä tyhjää pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.

Täyte:
1 pala Aura-juustoa tai n. 170 g sinihomejuustoa murusteltuna (esim. Höng Himmelblå)
1 kpl punainen paprika hienonnettuna
3 dl kuohukermaa
3 kpl kananmunia
1 dl emmental-juustoraastetta
suolaa ja mustapippurirouhetta maun mukaan

Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä seos puolikypsälle piirakkapohjalle ja jatka kypsentämistä 200 C uunissa alatasolla noin 25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka saanut kauniin ruskean pinnan. Irrota jäähtyneenä vuoasta ja tarjoa viinin kera.

No niin. Nyt sitten vaan viikonlopun viettoon!