Keski-ikä on siinä mielessä mukava elämänvaihe, että ei   t a r v i t s e   tehdä mitään lauantai-iltana, ellei halua. Eikä meillä yleensä haluta. Olla möllötellään vaan, kuunnellaan Lauantain toivottuja levyjä, katsellaan viihdeohjelmia televisiosta ja vaihdetaan Herraseni kanssa muutama lause silloin tällöin.

Tänä vuonna lauantai-iltoihin on tosin tullut aivan uutta säpinää, kun olemme katsoneet James Bond-elokuvia. Nekin alkavat sopivasti yhdeksältä, jolloin pääsemme vielä ihmisten aikaan nukkumaan. Elämän nautinnot alkavatkin olla hyvä ruoka ja juoma, kunnolliset yöunet ja rauhassa luetut aamulehdet.

Eilinen lauantai-illan huuma alkoi Raclette-aterialla.

Raclette-grillin löysin noin viisi vuotta sitten Gigantin poistotuotelaatikosta. Se on ollut käytössä muutaman kerran vuodessa ja hyväksi havaittu.

Eilen sulatimme K-kauppiaan valmiiksi viipaloimia ja Raclette-juustoksi nimeämiä juustosiipaleita (sellaista laatua ei oikeasti ole olemassa). Lisäkkeinä tietenkin keitetyt perunat (Siikliä, josta tuli viime syksynä hyvä sato, kertoi perunakauppias Turun torilla), hillosipuleita, oliiveja, keltaisia mietoja pepperoneja ja säilöttyä, paahdettua paprikaa. Lihaosastoa edustivat kotimainen kylmäsavuhärkä, jonka Herra löysi leikkelehyllystä, ja uunissa rapeaksi paahdettu Amerikan-pekoni. Hyvin tekivät kauppansa!

Jälkiruoaksi nautimme mukilliset Jäger-teetä, koska olisin halunnut eilen leikkiä Årea eli lastata huopia ja tyynyjä parveketuoleille, läppäistä infra-lämmittimen päälle ja nauttia helmikuun auringosta lämmintä rommia siemaillen. Lauantaina satoi räntää…

Tuosta kattauksesta sen verran, että olen tehnyt omasta mielestäni mainioita pakanpäälöytöjä paikallisesta Marimekosta. Kahden metrin kappaleesta saa kivan pöytäliinan. Tässä Ainomaija Metsolan ’Valkeakuulas´, joka on säkenöivän violetti-vihreää paksua puuvillasatiinia (vähän huonosti mankeloitu, sorry). Tarjoustulppaanit maljakkoon, ja siinäpä kattaus!

Tänään päivä sitten valkeni täällä Varsinais-Suomessa huikean aurinkoisena. Herraseni sivakoi parhaillaan rantaladulla, sauna on lämpenemässä ja kohta menen tekemään pecan-pähkinä-kinuski-täytteisiä pullia. Sunnuntaiaterialle laitan (pullien jälkeen) uuniin hautumaan Hesarin Ruokatorstaissa muutama viikko sitten esiteltyä Romuluista broilerivuokaa (vai mikä sen nimi nyt olikaan?).

Näin sujuu rock’n’roll eli keski-ikäisen pariskunnan viikonloppu! Nauttikaapa omastanne!