olohuone_2015_a

Tämä blogipäivitys ei sisällä ruoanvalmistusohjetta, joten vain sisustamisesta kiinnostuneet jatkakoot lukemista 🙂

Raadelma_olohuone_03_2014_2

Meidän olohuoneemme näytti kutakuinkin tällaiselta vielä viime viikolla. Punainen sohva täytti toisen päädyn huonetta. Kokonaisuus oli ”ihan kiva”, mutta vaikka sohva olikin kotimaista tuotantoa, alkoivat sen osat vaikuttaa väsähtäneiltä. 

Ja vaikka sohvan päällyskin oli alcantaraa, oli siihenkin alkanut jäädä elämisen jälkiä. Aivan erityisesti Arttu-koirastamme.

Ja vielä yksi vaikka: punainen sohva oli kyllä isonpuoleinen, mutta siinä ei pystynyt ottamaan päiväunia (no, okei, yksi kerrallaan…). Mikä olisikaan ihanampaa tällaiselle ikääntyvälle pariskunnalle kuin nauttia ruokaperäiset kotisohvalla?

olohuone_2015_c

Perustelinkohan nyt tarpeeksi uuden sohvan hankkimista? Niin tai näin, toukokuussa päätimme lähteä tutustumaan Adean Band-sohvaan ja ottamaan tuntumaa sen päiväuniominaisuuksiin. Vepsäläisen huumorintajuinen myyjä tarjosi mahdollisuuden pötköttelytestiin. Päätös syntyi heti ja tilaus kilahti tehtaalle.

adea_band_metro_54_sohva

Adean (vai oliko se Vepsäläisen?) sivustolta löytyy muuten tällainen kätevä 3D-mallinnusohjelma, jolla voi hahmotella huonekalua…

adea_band_metro_chiva

… ja jopa yrittää istuttaa kuvan oman olohuoneen valokuvaan. Ihan eivät mittasuhteet täsmänneet, mutta sai tästä ainakin osviittaa tulevasta.

olohuone_2015_b

Harmiksemme saimme kuulla, että sohvatehdas ei ehdi toimittaa huonekaluja meille ennen kuin heinäkuun lopussa. Mitäpä siitä seurasi? Aktiivista pohdintaa sohvapöydästä!

Olimme kuvitelleet, että vanha Ikean sohvapöytämme voisi sopia uuden sohvan kaveriksi, mutta mitä pidemmälle kesä kului, sitä epätodennäköisemmältä ratkaisu alkoi vaikuttaa.

Ja kuinkas sitten kävikään! Samaisen Vepsäläisen alennusmyyntiin tuli BoConceptin Chiva-sohvapöytä. Eikun taas myymälään ja tutustumaan tuotteeseen.

olohuone_2015_d

Pöydän erikoisuutena ovat ylöspäin nousevat tasot, joiden avulla sohvan ääressä voi vaikka ruokailla. Arvatkaapa ketkä tekevät niin?

olohuone_2015_e

Lisää uutta valkoista pintaa löytyy myös keittiösaarekkeen päädystä, jonne hommasimme Ikeasta laatikoston kattaustavaroita yms. varten.  Saman sarjan lipasto löytyy eteisestä (ja se on vanha).

olohuone_2015_f

Myös lehti- ja halkokorit sävytettiin mustavalkoisiksi. Nämäkin ihanuudet ovat kotimaisia ja suoraan Paraisten Gullkrona-myymälästä. Valkoisessa pilkistää Artun lelu 🙂

olohuone_2015_c

Tässäpä vielä kokonaisuus uudelleen. Lamppu kekottaa aivan luokattomasta väärällä korkeudella ja väärässä kohdassa, mutta sen säätämiseen tarvitsemme sähkömiehen apua. Valaistusjutut ovat muutenkin pohdinnassa, sillä vanhat lamput ja pikkupöydät siirtyivät sohvan tieltä makuuhuoneeseen ja eteiseen. 

Ja kerrottakoon vielä, että päiväunet on jo vedetty kertaalleen! Niiden laadun parantamiseksi täytynee sohvatyyny- ja torkkuhuopaosastoa laajentaa. 

Kyllä on näissä sisustuspuuhissa muutamankin kerran käynyt mielessä edesmennyt äitini. Hänen suurinta huviaan kun sattui olemaan olohuoneen uusiminen.

Milloin meillä vallitsi olohuonessa jugend-kalusto, milloin Haimin sohvaryhmä. Ruokailutilassa vaihtuivat kustavilaiset kalusteet Artekiin ja päinvastoin.

Lisäksi koteja sattui olemaan kaksin kappalein, ja välillä huonekalukuormat seilasivat Helsingistä Somerolle ja takaisin. Isäni uhkasikin perustaa Hiidenvedelle huonekaluvaraston, josta äiti voisi tilata suuntakuormia mööpeleille.

Tytär sentään osasi päästää vanhan sohvan kiertoon tuttavan sukulaisille, joten ehkä jotakin kehitystä on tapahtunut.

Ja lupaan, että nyt loppui sisustaminen täällä. Ainakin vähäksi aikaa… 

4 kommenttia artikkeliin ”Etusivu – ei kun olohuone uusiksi!

  1. Aika jännä ilmiö mielestäni, uusittu olohuoneenne näyttää kodikkaammalta kuin entinen. Mielikuvani punaisesta (minulle vieras väri) olisi ennen ollut tuollainen kotiatäyttävä väri. Uudistuksesi kumosi tuollaisenkin harhan. Onnea kauniille kodille ja lokoisia päivätorkkuja.

    1. Kiitos! Ihan samaa ajattelin minäkin eli kuvittelin punaisen ”vallan” jotenkin väärin. Punainen sohva oli hankittu ihan toiseen kotiin, täällä se sai vieläkin enemmän huomiota olohuoneen korkeuden vuoksi. Nyt tila on paljon levollisempi ja kumma kyllä avaramman oloinen. Harmaan tummuuttakin epäilin, mutta ei ainakaan vielä tunnu synkältä (vaikka on jo sateisiakin päiviä koettu 🙂 ).

Comments are now closed.