kuva 3
Turun Sanomien Ruoka-sivuston tuottaja, toimittaja Heli Nieminen jututtaa Rouva Raadelmaa Skanssin Citymarketissa 22.3.2013.

Eilen ilmestyi Turku-TV:n saitilla juttu viime perjantain Skanssin ruokatapahtumassa, jossa Rva R. oli mukana kokkailemassa. Olipahan omituista katsella itseään hyörimässä elokuvassa, tai miksi tuoa videoklippiä pitäisi kutsua. Se löytyy TS-blogistani.

Tuli niin elävästi mieleen Kolmannen naisen biisi ”Ei vuodet kulu, ne kuluttaa”. Ei nimittäin ollut ihan ensimmäinen kerta, kun sain esiintyä yleisölle ruoanlaittopuuhissa. Edellisestä keikasta on ehtinyt kulua vuosikymmeniä.

turun_ruokamessuilla_1998
Neiti Soini esittelee Sunnuntai-tuotteita Turun Ruokamessuilla joskus 1990-luvun lopulla. Oikealla Maija Silvennoinen, joka toimi messukeittiön emäntänä.

Näin ”siloposkisena” leivoin Maija Silvennoisen kanssa Turun Ruokamessuilla joskus 1990-luvun lopulla. Paitsi että naama on rupsahtanut, leukoja on ilmestynyt lisää ja maallinen maja moninkertaistunut, huomasin iän tuomat rasitukset työnteossa. Käsi ei kapase niin nopeasti kuin ennen.

Ei vuodet kulu, ne kuluttaa
Puree palan, sitä mutustaa
Se minkä koetat jättää taa
muistaa muistuttaa.

Ehkä näin pääsiäisen aikaan on hyvä pysähtyä pohtimaan elämän rajallisuutta muutenkin.

4 kommenttia artikkeliin ””Ei vuodet kulu, ne kuluttaa”

  1. Saako vetää vähän överiksi ja ehdottaa musiikiksi Tsaikovskin Patarouvasta J.Oneginin aariaa ’oi minne loittenitte vuodet….’

    Kyllähän ne vuodet ihmistä taitaa kuluttaa mutta onpahan ainakin tullut elettyä. Mitäs sitä varomaan ja säästelemäänkään. Kuten Samppa Linna sanoo: ”täsä mää ole…saa käyttää mut ei ol pakko” eikös se päde elämäänkin!

    1. Hehee, Samppa Linna taitaakin olla filosofi! Ja joo, eletty elemä saa näkyä ja sen pitääkin, mutta kun joutuu äkkiseltään kasvokkain oman kuvansa kanssa, niin tilanne jotenkin kärjistyy. ”Olenko se mää?” pyörii päässä.

  2. Haa, ihana tuulahdus menneisyydestä! Ei kuule surra ryppyjä, vaan iloitaan niiden myötä saadusta elämänviisaudesta 😀 Skanssin missasin, kun Adam Lambert ei suostunut vaihtamaan keikkapäivää… Kiitos juhlapyhien ruokavinkeistä, niille tulee käyttöä 🙂 IHANAA PÄÄSIÄISTÄ!

    1. Kyllä Adam Lambert aina jonkun rouvan kokkailut voittaa :)!!! Jahka saamme tietyt jutut ojennukseen, kutsumme teidät katsomaan livenä ruoanvalmistusta. Eikä surra ryppyjä, nyt nautitaan pääsiäisestä! Aurinkoista pääsiäistä Harittuun!

Comments are now closed.